Pe 21 septembrie curent, la Chișinău, s-a desfășurat trainingul „Întocmirea raportului narativ și financiar final” pentru reprezentanții a 15 proiecte de parteneriat din cadrul schemei de grant a proiectului „Acces pentru Succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”.

Trainingul desfășurat a avut drept scop dezvoltarea abilităților partenerilor locali – beneficiari ai schemei de grant a proiectului A2S, pentru întocmirea raportului narativ și financiar final. Membrii consorțiului responsabil de implementarea proiectului „Acces pentru Succes” au analizat împreună cu participanții provocările și dificultățile întâmpinate în procesul de elaborare a raportului narativ și financiar intermediar, dar și în ce măsură întocmirea raportului de comun cu partenerul de proiect i-au ajutat să consolideze încrederea dobândită pe parcursul implementării.

În cadrul sesiunilor, partenerii locali au propus recomandări de îmbunătățire a procesului de implementare și raportare a proiectelor de parteneriat din cadrul programului CBM, recomandări care se vor regăsi în Studiul privind colaborarea inter-sectorială și inter-municipală elaborat în cadrul „Acces pentru Succes”.

Proiectul „Acces pentru Succes” este implementat de consorțiul de organizaţii: Solidarity Fund PL în Moldova, AO EcoContact, AO Ecospectr și AO Moștenitorii, este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.