Acum aproape șapte luni, locuitorii satelor Gura Bîcului și Crasnogorca și-au dat acordul de implicare în parteneriatul „Cultură fără Frontieră”. Astăzi, acesta demonstrează că colaborarea schimbă lucrurile în comunități – fie prin renovarea spațiilor, fie prin desfășurarea unor activități sportive, educaționale sau culturale, dar cel mai important lucru la care contribuie implementarea proiectelor în parteneriat este readucerea la normele relațiilor umane cel mai important element – încrederea.

Spre exemplu, ceva timp în urmă, parteneriatul a adunat locuitori și ansambluri folclorice de pe ambele maluri ale Nistrului, – din Gura Bîcului, Crasnogorca și Mălăești – în cadrul unui Festival Național de Folclor „La Nistru la mărgioară”. Evenimentul s-a desfășurat într-un loc pitoresc, în preajma Complexului Arhitectural „Odaia Dragalina” de pe malul drept, sub sunetele cântului popular.

Reamintim că parteneriatul Gura Bîcului-Crasnogorca face parte dinte proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”,implementat de către Consorțiul de organizații: Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu AO „Eco-Contact”, ОО „Ecospectr” și AO „Moștenitorii” și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

Poze: Blogul Meșteri Nistreni