AO Ecospectr

Asociația Obștească “Ecospectr”

Principalele activități ale organizației: 

  • Promovarea politicilorîn domeniul apelor;
  • biosecuritatea;
  • conștientizarea și implicarea însoluționareaproblemelor sociale și de mediu ale Transnistriei. 

Data fondării: 30 aprilie 2004 

Misiunea: Ocrotirea mediului înconjurător curat și sănătos pentru noi și generațiile viitoare prin abordarea problemelor de mediu ale orașului și a regiunii prin intermediul informării și educației societății, desfășurării activităților de lobby și soluționării problemelor de mediu în comun cu autoritățile de resort. 

Areal geografic: Transnistria 

Beneficiari: Populația din regiune, ONG-uri, autorități locale, agenții relevante. 

Proiecte relevante


Proiectul „Parteneriat durabil – dezvoltare de succes“ (2006-2007), și-a propus să dezvolte un parteneriat durabil între comunitatea ONG-urilor, autoritățile locale și agenții  economici din orașul Bender pentru rezolvarea problemelor socio-ecologice regionale și locale. 


Proiectul „Guvernare democratică în bazinul râului Nistru “ (2008-2010). În Transnistria, au fost realizate proiecte demonstrative pentru soluționarea problemelor sociale și de mediu ale comunităților locale. În special, cu privire la modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu apă în satul Nezavertailovca, rl Slobozia, reabilitarea strazii și reconstrucția fântânilor din satul Pervomaisk, raionul Slobozia și implicarea publicului în procesul de gestionare a deșeurilor solide în orașul Dnestrovsk. 


 Proiectul „Parteneriat pentru dezvoltarea mecanismelor de protecția mediului din Bender“ (2013-2014) și-a propus să dezvolte parteneriate, între comunitatea ONG-urilor de mediu și autoritățile locale, în abordarea problemelor sociale și de mediu ale orașului Bender. În cadrul proiectului a fost elaborat un plan de acțiune locală în domeniul mediului.

 

Informații de contact

Ivan Ignatiev – Președinte 
+037522-69304 (TN) 
+373-60-446020 (MD) 
ecospectrum(at)gmail.com 
www.ecospectrum.org

Această pagină web a fost creată în cadrul proiectului „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”, implementat cu susținerea financiară a Uniunii Europene în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și co-finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei în cadrul programului „Ajutorul Poloniei”. Conținutul acestei pagini web nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei.