Partenerii proiectului „Poduri peste Nistru” s-au reîntâlnit pe 25 septembrie la Hîrtop, raionul Grigoriopol, cu ocazia re-deschiderii instituției medico-sanitare din localitate, renovată în cadrul A2S.

Oaspeții evenimentului au fost partenerii de pe malul drept Asociația Obștească „Baștina – Chișcăreni”, specialiștii în medicină din regiune – Vladimir Țurcan și Alexandr Cuznețov, directorul companiei de construcții „Аверия”, care s-a ocupat de renovarea sălii și fațadelor ambulatoriei – Valerii Tîrbul, echipa Solidarity Fund PL în Moldova, evaluatorul extern al proiectului A2S – Mariana Crîșmaru, Irina Shlaeva de la Lik TV Rîbnița.

Gazdele evenimentului, organizația non-guvernamentală „Светлый мир”, alături de locuitorii din satul Hîrtop au salutat călduros oaspeții evenimentului și au vorbit despre procesul de implementare a proiectului, despre implicarea comunității și a partenerilor, apreciind contribuția fiecăruia la renovarea instituției. Nu în ultimul rând, dna Tatiana Gurtovaia – coordonatorul proiectului de pe malul stâng, a povestit despre parteneriatul creat și prietenia care s-a legat între ei: „Datorită acestui parteneriat, locuitorii de diferite vârste și categorii sociale au avut ocazia să se cunoască, să-și împărtășească ideile, să-și demonstreze măiestria în diferite domenii, să discute problemele identificate, să cânte împreună și chiar să gătească bucate gustoase”.


Reprezentanții de pe ambele maluri ale Nistrului și-au exprimat dorința să continue colaborarea independent de proiecte implementate. „Consider că ne-a reușit să construim un pod al nostru peste Nistru și să obținem rezultatele dorite”, a adăugat Dna Gurtovaia.

Proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă” este implementat de către Consorțiul de organizații: Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu AO „Eco-Contact”, ОО „Ecospectr” și AO „Moștenitorii” și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.