La 18 noiembrie 2019, a avut loc activitatea de încheiere a proiectului „Un pas spre Viitor”, implementat în cadrul parteneriatului dintre localitățile Gura Bîcului, malul drept, și Crasnogorca, malul stâng. În cadrul acestui eveniment, au fost celebrate succesele proiectului.

Activitatea a dat start unei serii de ateliere creative, conduse de 11 moderatori – folti participanți la atelierele creative desfășurate în perioada proiectului, la care au participat peste 100 de copii. Printre obiectivele proiectului s-au numărat reînvierea și revigorarea tradițiilor locale de pe ambele maluri ale râului Nistru, precum și susținerea educației și dezvoltării copiilor prin diverse activități și inițiative.

La eveniment au participat și ansamblurile folclorice din localitățile parteneriatului. „Echipa de implementare a proiectului «Un pas spre viitor» din localitatea Gura Bîcului, aduce cele mai sincere și frumoase mulțumiri tuturor actorilor locali implicați în activitățile proiectului: Primăria Gura Bîcului, Centrul de Resurse pentru Educația Incluzivă din gimnaziul Gura Bîcului, Muzeului de Istorie și Etnografie, Casei de Cultură, Cercului de pictură -conducător Anatol Palii, cercului pe interese «Nuielușa fermecată» – conducător Natalia Boico; dnei Lilia Botnaru, pentru munca depusă în cadrul atelierelor de lucru manual «Secretele broderiei»; dlui Veaceslav Perdivar, agentului economic, Victor Osipov, colectivelor claselor I-IV a gimnaziului Gura Bîcului. Numai împreună putem realiza lucruri frumoase. La mai mult și la mai mare întru binele localității în care trăim”.

Proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă” este implementat de către Consorțiul de organizații: Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu AO „Eco-Contact”, ОО „Ecospectr” și AO „Moștenitorii” și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

Acest material a fost pregătit în baza informației distribuite de echipa de educație media a Bibliotecii Gura Bîcului pe pagina de Facebook a inițiativei.