„Un vis comun – e o realitate” – așa e intitulat proiectul parteneriatului dintre Dubăsari, malul stâng, și Dubăsarii Vechi, malul drept. Și iată că pentru partenerii de pe malul stâng, acesta a luat sfârșit printr-o conferință, prin care au fost celebrate rezultatele obținute – construcția unui teren sportiv multifuncțional în preajma unei școli din Dubăsari.

Ziua de 27 septembrie 2019 a început cu un cuvânt de salut și a continuat cu o conferință, care a adunat circa 30 de oaspeți din cadrul activiștilor civici din Parteneriatul non-comercial „ЦРСКИ «Активный мир»” al microregiunii Lunga, Dubăsari, reprezentanți ai administrației locale, ai Consiliului de deputați, organizații non-guvernamentale, echipa administrativă МОУ „СОРМШ №7”, precum și voluntarii proiectului și alți activiști locali. Astfel, au fost discutate rezultatele celor nouă luni muncă, menționate cele mai importante evenimente pe ambele maluri. Au fost expuse rezultatele concursului „Родной край глазами молодежи”, au fost înmânate premii de onoare și diplome învingătorilor diferitor concursuri în cadrul proiectului, celor mai activi susținători. De asemenea, au fost expuse impresiile din urma proiectului și noile idei de colaborare.

E de menționat că acest eveniment, precum și cele anterioare din cadrul proiectului, au fost organizate în cadrul proiectului „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă” este implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, AO EcoContact, AO Ecospectr și AO Moștenitorii, cu susținerea financiară a Uniunii Europene în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și a Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, programul cooperării pentru dezvoltare – „Ajutorul Poloniei” (Polish Aid).

Sursa articolului: aktivnyjmir.ru