Recent, a avut loc deschiderea oficială a Centrului de Tineret din orașul Ocnița. Evenimentul a fost organizat de către AO Paradis, în colaborare cu Autoritățile raionului de nivelul II și I. Nemijlocit, în activitate au fost implicați și tinerii.

Acest centru a fost deschis în cadrul parteneriatului dintre comunitățile Ocniței, malul drept, și s. Gîsca, malul stâng. La eveniment au fost prezenți oaspeți de rang înalt, precum Excelența sa, Ambasadorul Republicii Polone în Moldova, Dl Bartłomej Zdaniuk: „Este important că există dorința de a face lucruri frumoase. Acest proiect s-a încadrat în programul Acces pentru succes, finanțat de Polonia, implementat de AO Paradis și Благотворительный фонд Сердце din Bender. Scopul a fost de a crea noi legături, noi poduri între ambele maluri ale Nistrului, între organizațiile neguvernamentale, ca oamenii să se cunoască mai bine, să colaboreze și să creeze lucruri frumoase.”

Tomasz Horbowski, directorul Solidarity Fund PL în Moldova, a menționat și despre alte activități ale organizației în nordul Moldovei, însă nu a ezitat să laude acest proiect pentru dezvoltarea tineretului: „Susținem și activitatea locală 33 de Vaduri. Suntem implicați și în proiecte de dezvoltare urbană. Și, la deschiderea Centrului de Tineret din Ocnița, Polonia și Uniunea Europeană au investit mijloace financiare, prin proiectul Acces pentru Succes, implementat de două organizații neguvernamentale AO Paradis din Ocnița și Благотворительный фонд Сердце din Bender. Din numele fundației Solidarity Fund PL în Moldova, împreună cu Irina Arpentii, vă dorim prosperare și, fie ca acest Centru să devină un izvor de creație și dezvoltare pentru voi, tinerii din Ocnița”, a adăugat el.

Evenimentul a fost urmat de o serie de activități și un program artistic pentru a celebra deschiderea centrului.

Centrul de Tineret din Ocnița a fost creat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și, totodată, la inițiativa tinerilor ce fac parte din echipa de voluntari „Implică-te și Tu”, AO Paradis. Ideea a fost susținută și realizată cu suportul Consiliului Raional Ocnița și AO Paradis, cea care a implementat proiectul „ Tineretul în Centrul Atenției” , în cadrul proiectului „Acces pentru succes: parteneriate de dezvoltare durabilă”. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederilor” și Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei, implementat de către Consorțiul de organizații Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu AO „ECO-Contact”, OO „Ecospectr” și AO „Moștenitorii”.

Sursa articolului: Edit Ocnita